Sunday, 31 July 2011

niat puasa

niat puasa..korang ingat x ? meh bagi aku korang ingat..:)




نَوَيْتُ صَوْمَ غَدٍ عَنْ أَدَاءِ فَرْضِ رَمَضَانَ هَذِهِ السَّنَةِ لِلَّهِ تَعَالَى


Sahaja aku puasa esok hari pada bulan Ramadhan tahun ini kerana
Allah Taala



papepon




selamat berpuasa !!!

ebit oh ebit

korang tau arini aku buat apa ?
haha...arini aku disuruh untuk membuang taik arnab..
sejak aku x balik uma sebulan, da sebulan aku x buat keje ni..
so, alangalang aku da buat, aku nak buktikan la yang aku ni x lupe caracara nak buang taik arnab...haha..
seronok giler !!!

                                               apa macam ? korang x rasa nak join aku ke ?

khusyuk x aku buat keje ? hehe...ebit oh ebit..nape la baru satu hari kena tinggal, ko da membuang banyak giler...huhuhu...

                                                        banyak x ? ni baru satu tingkat

proses pemindahan bahan buangan

macam coklat yg bulatbulat tu :)

kire la da ada bape guni taik arnab ni

e eh..kenapa dia terlepas ?
haha...janganlah risau, dia ni antara arnab yg terjinak yang aku ada

kan aku da cakap...dia jinak..tu la korang..x caye..

nak rasa taik ? :P
lau nak ase, meh la datang uma aku..banyak ebit yg comelcomel yg leh entertain korang


lau nak tengok lagi banyak gambar
klik saje


dia yang pertama, aku yang terakhir

dia yang pertama
tentang buah hati jantung paru pedal aku tu..dia adalah cinta pertama aku..dia perempuan pertama bukan keluarga yg aku sayang gila..dia juga perempuan pertama yg bila dia xde, hati aku akan rasa kekurangan...rasa kosong..aku memang sayang giler at dia ni..dia jugalah perempuan pertama yang berjaya menitiskan air mata aku..sayang..iloveyousomuch

aku yang terakhir
hmm..menurut jalan cerita yg dia ceritakan pada aku..sudah terang lagi bersuluh yg aku ni bukan first love dia..agak terkilan juga la..sebab aku lamat menemui dia..tp xpela..aku jumpa gak dengan dia...drpd x jumpe langsung...n aku harap, aku jadi orang terakhir..sayang, sayang sayang b x ?

dia yang pertama aku yang terakhir
sebenanya, x kisah la siapa yg pertama pun..kadang, yang pertama tu hanya seketika..tapi yang terakhir tu la yg akan terus membahagiakan kita..dia da banyak kali dikecewakan oleh lelaki..sampaikan dia sendiri cakap at aku yg dia benci lelaki...mgkin naseb aku baik..dia bukak hati dia sekali lagi untuk menerima aku...itu sebab la aku nak jadi yg terakhir buat dia...aku xnk kecewakan dia...aku xnk dia bersedih sebab menyayangi seorang lelaki lagi..lau ditakdirkan kami berpisah, aku lagi rela dia yang kecewakan aku drpd aku yang kecewakan dia..sebab aku tau, hidup dia akan huru hara kalau aku kecewakan dia..tp aku harap, hubungan kami kekal sampai mati...Ya Allah Ya Tuhan kami, Kau telah tentukan dia yang pertama aku yang terakhir, kini aku berdoa padaMu Ya Allah..jadikanlah dia yang terakhir buatku dan aku yang terakhir buat dia. Amin.

kenapa aku buat blog ni ?

a'ar kan...kenapa aku buat blog ni kan.. :) ..aku buat sebab aku nak buat la..haha..ceritanya begini..buah hati jantung paru pedal aku baru buat blog..tu yg aku pun menyemangatkan diri aku tuk buat blog juge..hehe..boleh kan aku buat blog sebab orang lain ? ah..lau x boleh pun, blog ni da ada da...korang leh wat ape..nak blok blog aku ? eh jangan la...bg la aku pluang nak ber blog juge..huhu..hm, oleh kerna aku ni baru first day nk ber blog..so, aku xleh nk piki entry yg gempakgempak cam orang lain buat...ape yg terlintas dalam fikiran aku ialah anganangan mengarut aku, impian mengarut aku...haha..lagipun lau aku buat blog ni, leh la aku luahkan perasaan aku at sini...lau ada masalah, leh la aku cerita at sini..eh, korang nak tau siapa buah hati jantung pedal paru aku tu ? hmm...sory la ea..buat masa sekarang ni, aku xleh kenal kan dia lg...malu la...haha...xde la..ade la sebabsebabnya yg tertentu...eh..da la...x mo la cerita bebanyak sal dia..t terlepas kata, terkantoi lak...hehe..

Saturday, 30 July 2011

the tales of kiwi and sakura

kenapa kiwi dengan sakura yang aku pilih ?
korang tertanya-tanya x ? lau korang x tanya pun aku tetap nak kasi tahu..

the tales of kiwi and sakura..

iced blend kiwi
yeah..ni la punca aku letak kiwi..aku memang gila sangat iced blend kiwi ni..first time aku jumpe iced blend kiwi ni at restoren wwwf at tanjung lumpur kuantan..aku lupe la nama panjang wwwf tu...hehehe...first time aku menikmati iced blend kiwi at situ aku terus jatuh hati padanya..haha..masam dilidah, sejuk di tekak..ni lah yg aku leh ungkapkan dengan iced blend kiwi kesukaan aku tu..hehe

bunga sakura
ni la asal usul nama sakura..mesti korang ingat ni nama sakura dalam cerita naruto or cardcaptor sakura kan ? hehe..xla..senanya sakura tu bunga sakura. ni la bunga yang paling aku gila..kenapa aku gila ? mestila sebab ia cantik..hehe..

the tales of kiwi and sakura
so, berbalik pada the tales of kiwi and sakura...hm, aku da gtau yg aku ni gilakan kiwi dan sakura, xkan korang x dapat nak agak lagi..mestila aku nak gabungkan dua kegilaan aku ni menjadi satu..korang nak tau camne ? aku nak menikmati kelazatan iced blend kiwi sambil menikmati keindahan bunga sakura...tp lau aku nikmati seorang x syok la pula..so, aku da buat keputusan, bila da kawen nanti, aku nak honeymoon at jepun..sayang, lepas kita kawen, kita honeymoon at jepun k ? b nak sayang mengindahkan lagi impian b untuk menikmati kelazatan iced blend kiwi sambil menikmati keindahan bunga sakura di jepun..b nak dengan kehadiran sayang sebagai isteri b, sayang dapat mengindahkan lagi the tales of kiwi and sakura..bolehkan? hehehe..love you sayang..

first of all

mula-mula sekali, aku nak gtau yg aku ni belajar di perantauan..so maknanya, aku xleh la nak jadi blogger sepenuh masa..coz, at perantauan tu, uma sewa aku xde ternet...gila pedalaman kan kawasan uma sewa aku tu..hahaha...so, buat masa ni, aku akan story about aku je la kot...maybe tentang aku..tentang diri aku, tentang siapa aku..dan macammacam lagi berkaitan aku..ni bukan kali pertama aku buat blog...ni yg ke berapa ntah...yg lainlain blog aku tu sume hancur...tp yg ni aku nak manage betul2 blog aku ni..aku nak jadikan blog aku ni antara faberet blog..ase2 bole x ? hehehe...buat masa sekarang ni, aku xreti nak dekodeko blog lagi..so, aku da minx tolong adek aku tuk dekodeko kan blog aku...tp skang ni dia x bangun lagi..aish..masalah betol la dia ni..x bg kinder bueno baru tau :)