Sunday, 28 August 2011

terima kasih

terima kasih kengkawan
for the sweet memory
for the first time
bawa aku pergi
midvalley
usj murni discovery
icity shah alam
credit to
27haribulan8tahun2011

bisikbisik : disebalik kegembiraan aku, princess sakura bersedih kerana ego aku..im sory sayang..

Saturday, 27 August 2011

miss...princess...queen...

firstly..kalau orang cakap mereka benci aku, aku x kisah pun..sebab aku tau..perangai macam aku ni memang patut di benci..so, lau mereka nak benci aku, tu hak asasi mereka yang punya perasaan kan..ape aku boleh buat..terima je la..tp lau mak aku, ayah aku, family aku, cikgu2 aku cakap dorang benci aku..sumpah weyh..terasa giler..mb pastu aku memang da x balik da kot..jadi macam orang kena buang negeri..haha..hm..intro je ni..xde kena mengena ngan isi pon..hm..korang nak tau..aku da penat la nak berfantasi lagi..x jadi kenyataan pun..mungkin da sampai masanya aku kembali berpijak di dunia nyata..malas la aku nak update cerita tentang princess sakura dalam fantasi aku..da xde idea da..n yg pasti bukan epi ending..haha..tp walau ape pon..dia tetap sakura dan satusatunya sakura dalam idup aku..dengan ini, tamatlah ceritera tentang sakura dalam idup aku..hehe..just go and live your life..thanx..

bisikbisik : so, sekarang aku bolehla fokus tuk mencari miss butterfly versi manusia tuk dijadikan princess butterfly sekaligus menjadi queen butterfly..hehe.. 

Monday, 22 August 2011

kecewa plus keliru equal ??

dear miss butterfly,


saya kecewa sangat dengan princess sakura..
dia lebih pentingkan kawan dia dari saya..
hmm..
nak wat cane..
kawankawan dia at dunia realiti dia..
saya ni..
hanya hidup dalam dunia fon yg sering ditinggalkannya..
hmm..
kenapa la dia sanggup buat saya macam ni ?
miss butterfly !! tolong lah aku..
tiap masa dan ketika kami asek gadoh saje..

miss butterfly,


skang ni saya nga keliru..
keliru dengan perasaan saya..
keliru dengan perasaan dia..
hmm..
ape yang patut saya buat sekarang ni ?
patut ke saya terus bersabar ?
atau
patut ke saya putus asa saja ?
atau
patut ke saya....oh tidak..dosadosa..
kihkihkih...

bisikbisik : miss butterfly...saya rasa, saya nak cari gak la miss butterfly edisi manusia..

Sunday, 21 August 2011

miss butterfly !!

dear miss butterfly,


awak marah kat saya ke ?
awak marah kat saya ke sebab saya ignore awak ?
hmm..
awak jangan lah mara at saya ea ?
saya minta maaf sangatsangat..
saya tak sengaja nak ignore awak..
keadaan yang memaksa saya tuk ignore awak..

miss butterfly,


walaupun awak baru saja muncul dalam idup saya,
saya mengaku..
saya memang perlu awak sangat..
yela..
awak kan tempat saya mengadu naseb..
awak kan tempat saya luahkan perasaan..
bila prince kiwi ada masalah ngan princess sakura,
saya mesti cari awak..
saya akan cerita at awak..
awak jangan mara saya lagi ea ?

miss butterfly,


saya janji..
t saya x ignore awak lagi..
harihari saya akan tanya khabar awak..
so..
sekarang ni, awak x payahlah merajuk lagi k ?
please ?

bisikbisik : kalau la awak, miss butterfly, ada versi manusia, mesti awak bukan sahaja jadi tempat saya mengadu naseb, meluah perasaan kan ? mesti awak cuba untuk buat saya ketawa di masa senyuman saya hilang di wajah saya..kankan..

Monday, 1 August 2011

cinta muka buku & take my heart

dua lagu ni ialah lagu faveret aku..lau 2bulan yang lepas, aku x mengenali lagu ini..nak meminatinya apatah lagi..tp bila da harihari aku didodoikan oleh dia dengan lagu ni, dengan perlahan, aku mula meminati 2 lagu ni..memang best la..


cinta muka buku oleh najwa latif




yeah !! kami masih lagi merancang untuk bertemu buat kali pertama..aku x sabar nak jumpe dia..hati ku merontaronta..aku rindu dia..



take my heart by soko


lagu ni lak..aku suke lirik dia..

You can take my heart for a walk on the beach
You can take my heart for a little trip
You can take my heart very close to your heart
You can take my heart forever if you like
..................................................
If I take your heart, I will cherish it every day
If I take your heart, I will heal these old wounds
If I take your heart, it's to make it happy
If I take your heart, it's forever close to mine
sayang..b sayang sangat at sayang..b tau, sayang pun sayang giler at b..

korang da dengar 2 lagu ni ? amacam ? best x ? hehehe...tiap kali aku dengar 2 lagu ni, rindu aku at dia makin kuat..n tibe2, hati ku rasa kosong je..kadangkadang, tibetibe je air mata aku mengalir..

iloveyousomuchdear
sayang jangan tinggal b tau
lau sayang tinggal b,
sapa yang nak nyanyikan lagu ni tuk b ?
sape yang nak buat b gembira lagi ?
sape yang nak wat b sedih lagi ?

kisah sahur hari satu

haha...
sempena hari pertama puasa, arini ini...makanya, mestila first day kita bangun sahur..sehubungan dengan itu, satu kelawakan telah berlaku pada pagi tadi..
ceritanya bermula..
agak terkilan disini kerana keluarga ku x cukup orang pada sahur pertama..kembarku da balik ke hostel..kesian..tp bagus juge mereka xde..bcoz, lau mereka ada, meja makan x cukup tempat kerana pakcu (pakcik aku) n sepupu aku pun stay at uma aku..tempat mereka telah diganti oleh dia orang..haha..panjang giler intro..
isi penting pulak..main point..
mama kejut kami semua tepat jam5..oleh kerna kami semua bujang, so pepaham la ea..515 baru kami g dapur..bila sahur ni, mama x buat air panas dalam jug..sebab tiap orang kan ada citarasa masing2..kami guna 3in1 saja..mama ngan teh boh dia..ayah join mama la..coz mama yg buatkan air..aku pun mama yg buat air..tp aku minta air ali cafe..hehe..wani lak dengan air kiwi dia..sepupu ku buat air nescafe..tiba at pakcu aku, dia amek air kosong je..kepelikan berlaku disini..sejak bila dia tau malu ? haha..ayah suruh la dia wat air panas..tp dia x nak..
time makan...
korang nak tau..aku melantak banyak giler sahur td..padahal mama masak tumis telur, ikan kembung goreng, ngan kicap+cilipotong+bawang potong..yg buat kan aku berselera nak makan ialah ikan kembung goreng, ngan kicap+cilipotong+bawang potong ni je..haha..so, tengah kami sunyi sepi menikmati makanan, tibatiba splash (bunyi air tumpah)..rupa2nya pakcu aku tersenggol cawan minum dia dan mengakibatkan air tertumpah pada dia...haha..mama pun cakap, da bangun tido ke belom ? lantas aku pun menyambung..patut la x nak buat air panas..da tau air nak tumpah rupenye...hahaha...suasana yg pada mulanya sepi, kini bertukar menjadi happening...hehe...

hmm..macam x best je..sorila..aku xpandai bercerita..:)