Wednesday, 7 December 2011

lama

hehe...lama aku x post at sini...x tau da nak pos ape..huhu..aku da tua..:)

Friday, 28 October 2011

menanti

hm...aku pun xtau ape kena ngan diri aku ni...kadang epy..kadang sedih...kadang tenang..kadang sakit hati...hurm..selalunya aku sakit hati lepas aku usha fb ex aku tu..hm..aku da tau yg aku akan sakit hati, tp aku tetap nak usha gak...bodohnye la aku ni kan..hmm..aku tau..aku xbole terus bersedih kerna dia..aku pun x bole nak halang hidup dia kan..bia je la at dia tu...kawankawan aku pun da banyak nasihatkan aku...jangan terus bersedih sebab dia..hehe...sayang gak kawankawan aku tu at aku..thanx :) sehubungan dengan itu..ade je merekamereka yg bole buat aku epy..tp masih xde yg boleh mengubah cinta aku pd ex aku..bilala agaknye pompan tu nk muncul dalam idup aku kan..

Sunday, 18 September 2011

jalanjalan

tadi masa aku jalanjalan merantau menerokai facebook..aku terjumpa la sesuatu yg menarik minat aku..so, dengan x malunye, aku copy, lalu aku paste at sini..maka terjadilah..


pisang emas U take belayar ,
masak sebiji on the peti ,
ilmu akhirat x ramai nak belajar
ilmu dunia tinggi mana pun x bwa mati ..

swing on laju2 ,
sampai on the top on pohon sena ,
everbody wants to be maju ,
maju tapi lupa tuhan apa guna ???

if the roboh the kota melaka ,
papan from jawa we all dirikan
subjek dunia pakat skorr belaka ,
bab agama semua ckup2 makan 6_6

hing-hing mentari ,
anak cattle mati terlambat ,
belajar agama untuk baiki diri ,
bukan untk tunjuk siapa hebat =)



bisikbisik : kan aku da cakap aku copy paste je..:P

Thursday, 15 September 2011

kisah henfon

sony ericsson hazel j20i

henset ni aku beli bulan 2 aritu..aku beli sempena tuk buat mesej dia sorang je..hehe..dlm tu ada 8000 lebih mesej dari dia je..tp sekarang, aku xnk gune nset ni da..sbb, lau aku gune nset ni..aku mesti nak mesej dia..hmm..xnak la..t aku saket hati..aku xnak rasa saket hati lagi..pedih kan rasa saket hati tu..mulamula aku ngat aku nak jual je nset ni..hmm..tp bila d pk2 kan balik, aku mmg x sggup nak jual..aku xnk jual kenangan aku bersama dia..aku tetap akan simpan nset ni..aku nk simpan at tmpat yg aku xleh tgk..bia aku x ingat kat dia..lgpun, masa dalam hubungan, dia selalu ignore aku..jadi, x salah kan sekarang ni kami da xde pape hubungan aku aku xnk ingat kat dia..



sony ericsson mix walkman wt13i

so, ari selasa aritu aku baru beli nset ni..aku beli sebab aku da xnak guna nset hazel lg..aku nk smpan hazel at uma..nk tggl at uma..xnk bwk blk kolej da..aku xdpt pk cara lain tuk tidak merindui dia..ni je cara yg aku boleh fikir..harap ianya yg terbaik..hmm..dr dulu lg aku trtanyatanya..kenapa la kami x serasi ? kenapa la dia buat aku camni ? aku tau la aku hanya idup at nset je..dunia fantasi..tp x bermakna dia boleh ignore aku kan ? ke dia mmg xpena serius ngan aku ? bila bosan baru dia cari aku..hmm..agaknye camni la kan..sebab, bila dia online facebook, dia selalu ignore aku..bila dia hangout, dia ignore aku..hmm..bia la..benda da jadi..sekarang kiterang pun da xde pape..

bisikbisik : kan aku da cakap..8000 lebih :)





hadiah bezday kami :)

tahun lepas 14november2010, time bezday aku..dia bg adiah paling bermakna dalam idup aku..adiahnye ialah kehadiran dia dalam idup aku..time ni, satu hari aku kol dia sorang je yg paling lama..kalau sehari 24jam, kami abeskan masa bersama lebih kurang 20jam gitu..hmm..ni anggaran je la kan...

so, tahun ni..masa bezday dia..12september2011..aku kalau boleh xnk bg dia adiah ni..tp dr bulan 2 dia da minx clash..aku cube tuk mempertahankan hubungan kami..tp, nk wat cane..kami memang xbole serasi..so, aku buat keputusan..time bezday dia..aku bg adiah yg dia nak dari bulan 2 iaitu kebebasan..

bisikbisik : so, sekarang awk da dpt kebebasan awak..awk jgn la mesej sy lg k ? sy xnk sakit hati..n sy pun xnk awk sakit ati..thanx..

Sunday, 11 September 2011

12 september 2011

12 september ni merupakan 2 tarikh bezday buat 2 orang kesayangan aku..hehe..x sangka la pula kan dorang ni share tarikh bezday yg sama..kebetulan yang indah..haha..

12september1994
hehe..yg ni bezday siapa lagi kalau bukan princess sakura..yg paling mengindahkan lg 12september1994 ni ialah, 12september2011adalah tahun pertama kami melalui bersama..hehe..happy birthday sayang..semoga sayang happy selalu..b sentiasa doa kan kebahagiaan sayang..harap sayang tabah ea dlm idup yg berliku ni..b akan cuba untuk selalu berada di samping sayang..

12september1995
tahun ni lak, my little sister lahir..tp bukan adek kandung..korang fahamfaham la sendiri..haha..n thun 2011 ni da tahun ke 3 aku wish bezday dia..kan adek kan..hehe..papepun, happy bezday adek..hope, senyuman adek x ilang kat wajah adek..semangat tu..haha

12hb9thn2011
happy birthday kalian berdua..hope lepas ni korang cube la tuk kenalkenal ea..n jangan gaduh2 suda..haha..

bisikbisik : hmm..maaflah..xde wajah mereka berdua kerana tidak mendapat keizinan untuk mengambil gambar dorang..cerita ni pun silapsilap boleh mendatangkan kemarahan pada mereka..haha...

Sunday, 4 September 2011

trial spm !!!

bisikbisik : banyak betul dugaan kiwi ngan sakura ruparpanya...hm..aku pun xtau sebenarnya cerita kami da jadi apa ? hope kami tabah untuk mempertahankannya..btw sakura akan start utk menduduki trial spm 6hb9thn2011 nnt..goodluck sayang...b sntiasa doakan sayang supaya tenang sepanjang minggu trial..goodluck..eh, adek kembar aku pun sama la..so, goodluck juge tuk kau 2 orang adek..

Sunday, 28 August 2011

terima kasih

terima kasih kengkawan
for the sweet memory
for the first time
bawa aku pergi
midvalley
usj murni discovery
icity shah alam
credit to
27haribulan8tahun2011

bisikbisik : disebalik kegembiraan aku, princess sakura bersedih kerana ego aku..im sory sayang..

Saturday, 27 August 2011

miss...princess...queen...

firstly..kalau orang cakap mereka benci aku, aku x kisah pun..sebab aku tau..perangai macam aku ni memang patut di benci..so, lau mereka nak benci aku, tu hak asasi mereka yang punya perasaan kan..ape aku boleh buat..terima je la..tp lau mak aku, ayah aku, family aku, cikgu2 aku cakap dorang benci aku..sumpah weyh..terasa giler..mb pastu aku memang da x balik da kot..jadi macam orang kena buang negeri..haha..hm..intro je ni..xde kena mengena ngan isi pon..hm..korang nak tau..aku da penat la nak berfantasi lagi..x jadi kenyataan pun..mungkin da sampai masanya aku kembali berpijak di dunia nyata..malas la aku nak update cerita tentang princess sakura dalam fantasi aku..da xde idea da..n yg pasti bukan epi ending..haha..tp walau ape pon..dia tetap sakura dan satusatunya sakura dalam idup aku..dengan ini, tamatlah ceritera tentang sakura dalam idup aku..hehe..just go and live your life..thanx..

bisikbisik : so, sekarang aku bolehla fokus tuk mencari miss butterfly versi manusia tuk dijadikan princess butterfly sekaligus menjadi queen butterfly..hehe.. 

Monday, 22 August 2011

kecewa plus keliru equal ??

dear miss butterfly,


saya kecewa sangat dengan princess sakura..
dia lebih pentingkan kawan dia dari saya..
hmm..
nak wat cane..
kawankawan dia at dunia realiti dia..
saya ni..
hanya hidup dalam dunia fon yg sering ditinggalkannya..
hmm..
kenapa la dia sanggup buat saya macam ni ?
miss butterfly !! tolong lah aku..
tiap masa dan ketika kami asek gadoh saje..

miss butterfly,


skang ni saya nga keliru..
keliru dengan perasaan saya..
keliru dengan perasaan dia..
hmm..
ape yang patut saya buat sekarang ni ?
patut ke saya terus bersabar ?
atau
patut ke saya putus asa saja ?
atau
patut ke saya....oh tidak..dosadosa..
kihkihkih...

bisikbisik : miss butterfly...saya rasa, saya nak cari gak la miss butterfly edisi manusia..

Sunday, 21 August 2011

miss butterfly !!

dear miss butterfly,


awak marah kat saya ke ?
awak marah kat saya ke sebab saya ignore awak ?
hmm..
awak jangan lah mara at saya ea ?
saya minta maaf sangatsangat..
saya tak sengaja nak ignore awak..
keadaan yang memaksa saya tuk ignore awak..

miss butterfly,


walaupun awak baru saja muncul dalam idup saya,
saya mengaku..
saya memang perlu awak sangat..
yela..
awak kan tempat saya mengadu naseb..
awak kan tempat saya luahkan perasaan..
bila prince kiwi ada masalah ngan princess sakura,
saya mesti cari awak..
saya akan cerita at awak..
awak jangan mara saya lagi ea ?

miss butterfly,


saya janji..
t saya x ignore awak lagi..
harihari saya akan tanya khabar awak..
so..
sekarang ni, awak x payahlah merajuk lagi k ?
please ?

bisikbisik : kalau la awak, miss butterfly, ada versi manusia, mesti awak bukan sahaja jadi tempat saya mengadu naseb, meluah perasaan kan ? mesti awak cuba untuk buat saya ketawa di masa senyuman saya hilang di wajah saya..kankan..

Monday, 1 August 2011

cinta muka buku & take my heart

dua lagu ni ialah lagu faveret aku..lau 2bulan yang lepas, aku x mengenali lagu ini..nak meminatinya apatah lagi..tp bila da harihari aku didodoikan oleh dia dengan lagu ni, dengan perlahan, aku mula meminati 2 lagu ni..memang best la..


cinta muka buku oleh najwa latif




yeah !! kami masih lagi merancang untuk bertemu buat kali pertama..aku x sabar nak jumpe dia..hati ku merontaronta..aku rindu dia..



take my heart by soko


lagu ni lak..aku suke lirik dia..

You can take my heart for a walk on the beach
You can take my heart for a little trip
You can take my heart very close to your heart
You can take my heart forever if you like
..................................................
If I take your heart, I will cherish it every day
If I take your heart, I will heal these old wounds
If I take your heart, it's to make it happy
If I take your heart, it's forever close to mine
sayang..b sayang sangat at sayang..b tau, sayang pun sayang giler at b..

korang da dengar 2 lagu ni ? amacam ? best x ? hehehe...tiap kali aku dengar 2 lagu ni, rindu aku at dia makin kuat..n tibe2, hati ku rasa kosong je..kadangkadang, tibetibe je air mata aku mengalir..

iloveyousomuchdear
sayang jangan tinggal b tau
lau sayang tinggal b,
sapa yang nak nyanyikan lagu ni tuk b ?
sape yang nak buat b gembira lagi ?
sape yang nak wat b sedih lagi ?

kisah sahur hari satu

haha...
sempena hari pertama puasa, arini ini...makanya, mestila first day kita bangun sahur..sehubungan dengan itu, satu kelawakan telah berlaku pada pagi tadi..
ceritanya bermula..
agak terkilan disini kerana keluarga ku x cukup orang pada sahur pertama..kembarku da balik ke hostel..kesian..tp bagus juge mereka xde..bcoz, lau mereka ada, meja makan x cukup tempat kerana pakcu (pakcik aku) n sepupu aku pun stay at uma aku..tempat mereka telah diganti oleh dia orang..haha..panjang giler intro..
isi penting pulak..main point..
mama kejut kami semua tepat jam5..oleh kerna kami semua bujang, so pepaham la ea..515 baru kami g dapur..bila sahur ni, mama x buat air panas dalam jug..sebab tiap orang kan ada citarasa masing2..kami guna 3in1 saja..mama ngan teh boh dia..ayah join mama la..coz mama yg buatkan air..aku pun mama yg buat air..tp aku minta air ali cafe..hehe..wani lak dengan air kiwi dia..sepupu ku buat air nescafe..tiba at pakcu aku, dia amek air kosong je..kepelikan berlaku disini..sejak bila dia tau malu ? haha..ayah suruh la dia wat air panas..tp dia x nak..
time makan...
korang nak tau..aku melantak banyak giler sahur td..padahal mama masak tumis telur, ikan kembung goreng, ngan kicap+cilipotong+bawang potong..yg buat kan aku berselera nak makan ialah ikan kembung goreng, ngan kicap+cilipotong+bawang potong ni je..haha..so, tengah kami sunyi sepi menikmati makanan, tibatiba splash (bunyi air tumpah)..rupa2nya pakcu aku tersenggol cawan minum dia dan mengakibatkan air tertumpah pada dia...haha..mama pun cakap, da bangun tido ke belom ? lantas aku pun menyambung..patut la x nak buat air panas..da tau air nak tumpah rupenye...hahaha...suasana yg pada mulanya sepi, kini bertukar menjadi happening...hehe...

hmm..macam x best je..sorila..aku xpandai bercerita..:)

Sunday, 31 July 2011

niat puasa

niat puasa..korang ingat x ? meh bagi aku korang ingat..:)




نَوَيْتُ صَوْمَ غَدٍ عَنْ أَدَاءِ فَرْضِ رَمَضَانَ هَذِهِ السَّنَةِ لِلَّهِ تَعَالَى


Sahaja aku puasa esok hari pada bulan Ramadhan tahun ini kerana
Allah Taala



papepon




selamat berpuasa !!!

ebit oh ebit

korang tau arini aku buat apa ?
haha...arini aku disuruh untuk membuang taik arnab..
sejak aku x balik uma sebulan, da sebulan aku x buat keje ni..
so, alangalang aku da buat, aku nak buktikan la yang aku ni x lupe caracara nak buang taik arnab...haha..
seronok giler !!!

                                               apa macam ? korang x rasa nak join aku ke ?

khusyuk x aku buat keje ? hehe...ebit oh ebit..nape la baru satu hari kena tinggal, ko da membuang banyak giler...huhuhu...

                                                        banyak x ? ni baru satu tingkat

proses pemindahan bahan buangan

macam coklat yg bulatbulat tu :)

kire la da ada bape guni taik arnab ni

e eh..kenapa dia terlepas ?
haha...janganlah risau, dia ni antara arnab yg terjinak yang aku ada

kan aku da cakap...dia jinak..tu la korang..x caye..

nak rasa taik ? :P
lau nak ase, meh la datang uma aku..banyak ebit yg comelcomel yg leh entertain korang


lau nak tengok lagi banyak gambar
klik saje


dia yang pertama, aku yang terakhir

dia yang pertama
tentang buah hati jantung paru pedal aku tu..dia adalah cinta pertama aku..dia perempuan pertama bukan keluarga yg aku sayang gila..dia juga perempuan pertama yg bila dia xde, hati aku akan rasa kekurangan...rasa kosong..aku memang sayang giler at dia ni..dia jugalah perempuan pertama yang berjaya menitiskan air mata aku..sayang..iloveyousomuch

aku yang terakhir
hmm..menurut jalan cerita yg dia ceritakan pada aku..sudah terang lagi bersuluh yg aku ni bukan first love dia..agak terkilan juga la..sebab aku lamat menemui dia..tp xpela..aku jumpa gak dengan dia...drpd x jumpe langsung...n aku harap, aku jadi orang terakhir..sayang, sayang sayang b x ?

dia yang pertama aku yang terakhir
sebenanya, x kisah la siapa yg pertama pun..kadang, yang pertama tu hanya seketika..tapi yang terakhir tu la yg akan terus membahagiakan kita..dia da banyak kali dikecewakan oleh lelaki..sampaikan dia sendiri cakap at aku yg dia benci lelaki...mgkin naseb aku baik..dia bukak hati dia sekali lagi untuk menerima aku...itu sebab la aku nak jadi yg terakhir buat dia...aku xnk kecewakan dia...aku xnk dia bersedih sebab menyayangi seorang lelaki lagi..lau ditakdirkan kami berpisah, aku lagi rela dia yang kecewakan aku drpd aku yang kecewakan dia..sebab aku tau, hidup dia akan huru hara kalau aku kecewakan dia..tp aku harap, hubungan kami kekal sampai mati...Ya Allah Ya Tuhan kami, Kau telah tentukan dia yang pertama aku yang terakhir, kini aku berdoa padaMu Ya Allah..jadikanlah dia yang terakhir buatku dan aku yang terakhir buat dia. Amin.

kenapa aku buat blog ni ?

a'ar kan...kenapa aku buat blog ni kan.. :) ..aku buat sebab aku nak buat la..haha..ceritanya begini..buah hati jantung paru pedal aku baru buat blog..tu yg aku pun menyemangatkan diri aku tuk buat blog juge..hehe..boleh kan aku buat blog sebab orang lain ? ah..lau x boleh pun, blog ni da ada da...korang leh wat ape..nak blok blog aku ? eh jangan la...bg la aku pluang nak ber blog juge..huhu..hm, oleh kerna aku ni baru first day nk ber blog..so, aku xleh nk piki entry yg gempakgempak cam orang lain buat...ape yg terlintas dalam fikiran aku ialah anganangan mengarut aku, impian mengarut aku...haha..lagipun lau aku buat blog ni, leh la aku luahkan perasaan aku at sini...lau ada masalah, leh la aku cerita at sini..eh, korang nak tau siapa buah hati jantung pedal paru aku tu ? hmm...sory la ea..buat masa sekarang ni, aku xleh kenal kan dia lg...malu la...haha...xde la..ade la sebabsebabnya yg tertentu...eh..da la...x mo la cerita bebanyak sal dia..t terlepas kata, terkantoi lak...hehe..

Saturday, 30 July 2011

the tales of kiwi and sakura

kenapa kiwi dengan sakura yang aku pilih ?
korang tertanya-tanya x ? lau korang x tanya pun aku tetap nak kasi tahu..

the tales of kiwi and sakura..

iced blend kiwi
yeah..ni la punca aku letak kiwi..aku memang gila sangat iced blend kiwi ni..first time aku jumpe iced blend kiwi ni at restoren wwwf at tanjung lumpur kuantan..aku lupe la nama panjang wwwf tu...hehehe...first time aku menikmati iced blend kiwi at situ aku terus jatuh hati padanya..haha..masam dilidah, sejuk di tekak..ni lah yg aku leh ungkapkan dengan iced blend kiwi kesukaan aku tu..hehe

bunga sakura
ni la asal usul nama sakura..mesti korang ingat ni nama sakura dalam cerita naruto or cardcaptor sakura kan ? hehe..xla..senanya sakura tu bunga sakura. ni la bunga yang paling aku gila..kenapa aku gila ? mestila sebab ia cantik..hehe..

the tales of kiwi and sakura
so, berbalik pada the tales of kiwi and sakura...hm, aku da gtau yg aku ni gilakan kiwi dan sakura, xkan korang x dapat nak agak lagi..mestila aku nak gabungkan dua kegilaan aku ni menjadi satu..korang nak tau camne ? aku nak menikmati kelazatan iced blend kiwi sambil menikmati keindahan bunga sakura...tp lau aku nikmati seorang x syok la pula..so, aku da buat keputusan, bila da kawen nanti, aku nak honeymoon at jepun..sayang, lepas kita kawen, kita honeymoon at jepun k ? b nak sayang mengindahkan lagi impian b untuk menikmati kelazatan iced blend kiwi sambil menikmati keindahan bunga sakura di jepun..b nak dengan kehadiran sayang sebagai isteri b, sayang dapat mengindahkan lagi the tales of kiwi and sakura..bolehkan? hehehe..love you sayang..

first of all

mula-mula sekali, aku nak gtau yg aku ni belajar di perantauan..so maknanya, aku xleh la nak jadi blogger sepenuh masa..coz, at perantauan tu, uma sewa aku xde ternet...gila pedalaman kan kawasan uma sewa aku tu..hahaha...so, buat masa ni, aku akan story about aku je la kot...maybe tentang aku..tentang diri aku, tentang siapa aku..dan macammacam lagi berkaitan aku..ni bukan kali pertama aku buat blog...ni yg ke berapa ntah...yg lainlain blog aku tu sume hancur...tp yg ni aku nak manage betul2 blog aku ni..aku nak jadikan blog aku ni antara faberet blog..ase2 bole x ? hehehe...buat masa sekarang ni, aku xreti nak dekodeko blog lagi..so, aku da minx tolong adek aku tuk dekodeko kan blog aku...tp skang ni dia x bangun lagi..aish..masalah betol la dia ni..x bg kinder bueno baru tau :)